A Catania nevet Szicília legnagyobb városa ihlette, utalva a mediterrán életérzésre és a fonal színgazdagságára. Az évek során a Catania fonal folyamatosan fejlődött, de alapvető tulajdonságai – a kiváló minőség és a sokoldalúság – változatlanok maradtak.

A Catania fonal a Schachenmayr cég terméke, mely több mint 200 éves múltra tekint vissza a textiliparban. A vállalat 1822-ben alakult Németországban, és azóta is vezető szerepet tölt be az innovatív és minőségi fonalak gyártásában. A Catania fonalat kifejezetten azért fejlesztették ki, hogy megfeleljen a modern kézimunkázók igényeinek, ötvözve a hagyományos minőséget a korszerű technológiával.

A Catania fonal tulajdonságai

  1. Összetétel: A Catania 100% mercerizált pamutból készül. Ez a speciális eljárás növeli a fonal fényességét, tartósságát és színfelvevő képességét.
  2. Súly és hossz: Egy gombolyag 50 gramm súlyú és körülbelül 125 méter hosszúságú fonalat tartalmaz.
  3. Kötéssűrűség: 10 x 10 cm-es mintához általában 23 szem és 32 sor szükséges 3,5-4 mm-es tűvel.
  4. Színválaszték: ez a fonal több mint 100 különböző színárnyalatban kapható, a klasszikus alapszínektől a divatos pasztellekig.
  5. Tartósság: A mercerizálás folyamatának köszönhetően a fonal rendkívül tartós és kopásálló.
  6. Moshatóság: Géppel mosható 40°C-on, ami praktikussá teszi a mindennapi használatra készült darabok esetében.
  7. Allergénmentesség: Mivel 100% pamutból készül, ideális választás azok számára is, akik érzékenyek a gyapjúra vagy a szintetikus anyagokra.

Felhasználási területek

Catania fonal sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy számtalan projekthez felhasználható legyen:

  1. Ruházati cikkek: Kiváló választás nyári pulóverek, topok, kardigánok készítéséhez. A pamut légáteresztő tulajdonsága miatt az ebből készült készült ruhák kellemesek meleg időben is.
  2. Kiegészítők: Sapkák, sálak, kesztyűk és táskák készíthetők belőle minden évszakra.
  3. Lakberendezési tárgyak: Párnák, terítők, függönyök és egyéb dekorációs elemek horgolhatók vagy köthetők a fonalból.
  4. Amigurumi: A fonal merevebb szerkezete miatt ideális választás amigurumi figurák készítéséhez. A széles színválaszték lehetővé teszi a kreatív és részletgazdag alkotások létrehozását.
  5. Gyermekruhák és játékok: A fonal puhasága és allergénmentessége miatt tökéletes választás babáknak és kisgyermekeknek szánt projekteknél.
  6. Konyhai textilek: Edényfogók, alátétek, törlőkendők készíthetők belőle, melyek nemcsak dekoratívak, de könnyen moshatók is.
  7. Ékszerek: Innovatív kézművesek horgolt vagy kötött ékszereket is készítenek Catania fonalból.

Miért válasszuk a Catania fonalat?

A fonal népszerűsége több tényezőnek köszönhető. Először is, a kiváló minőségű mercerizált pamut biztosítja, hogy a belőle készült darabok tartósak és hosszú élettartamúak legyenek. Másodszor, a széles színválaszték lehetővé teszi, hogy bármilyen projekthez megtaláljuk a tökéletes árnyalatot. Harmadszor, a fonal sokoldalúsága azt jelenti, hogy egyetlen típusú fonallal számtalan különböző projektet valósíthatunk meg.

Emellett könnyen kezelhető, ami kezdő kézimunkázók számára is vonzóvá teszi. A fonal nem szálasodik és nem csomósodik könnyen, így a munka folyamata gördülékeny és élvezetes.

A Catania fonal egy valódi klasszikus a kézimunka világában. Történelme, kiváló tulajdonságai és sokoldalú felhasználhatósága miatt méltán népszerű választás a hobbisták és a profi kézművesek körében egyaránt. Akár egy egyszerű sálat, akár egy bonyolult amigurumi figurát szeretnénk készíteni, mindig megbízható társ lesz alkotó folyamatunkban.

 

Forrás: Szponzorált Tartalom